Bloggintresserade

Inredning med känsla

Välkomna till vår blogg ..
Denna blogg kommer att handla om det vi gillar mest och har som jobb , nämligen inredning.
Vi kommer att lägga upp bilder på nyheter som dyker in i butiken samt att skriva om alla vackra saker.
Hoppas att den kan inspirera dig.

Ni som vill besöka oss "live" hittar oss i lyran huset i kristinehamn.








21 juni 2010

Härliga Midsommar..

Idag kära vänner är det årets ljusaste dag, alltså är det midsommar vecka nu.Det tänkte vi fira med 30% rabatt på alla kläder ,fram till torsdag denna vecka.kanske hittar du just klänningen för midsommar...
Så här års tycker vi att man ska frossa i jorgubbar, dom är ju som godast nu.

Godaste midsommar tårtan får ni recept på här..
Ingredienser
1 st
färdigköpt sockerkaksbotten, skiva
Vit chokladmousse:
150 g
vit choklad
0,5 msk
smör
2,5 dl
vispgrädde
2 st
äggulor
Jordgubbsmousse
300 g
tinade jordgubbar
4 st
gelatinblad
0,75 dl
vatten
1 dl
strösocker
2,5 dl
grädde (visp-)
Garnering

jordgubbar

citronmeliss
Tillagning
Vit och rosa, en romantisk tårta med härlig sommarsmak.
1 Ta fram en form med löstagbar kant, 24–26 centimeter i diameter. Skär tårtbottnen 1/2 centimeter mindre än formen (moussen ska rinna ner runt om). Lägg tårtbottnen i formen.
2 Chokladmoussen: Smält choklad och smör över vattenbad. Ta från värmen och rör ner en äggula i taget.
3 Vispa grädden. Blanda först ner lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
4 Häll chokladmoussen i formen och skaka försiktigt så den rinner runt bottnen. Frys 30–60 minuter så att moussen stelnar.
5 Jordgubbsmoussen: Mixa jordgubbarna till puré.Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Koka upp vatten och socker och ta kastrullen från värmen. Låt gelatinbladen smälta i sockervattnet. Låt svalna och blanda med jordgubbspurén.
6 Vispa grädden. Vänd snabbt ner grädden i den kalla jordgubbspurén med luftiga tag.
7 Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Garnera med jordgubbar och citronmeliss.
Ett recept från: allt om mat


Sen önskar vi er en skön och varm midsommar....