Bloggintresserade

Inredning med känsla

Välkomna till vår blogg ..
Denna blogg kommer att handla om det vi gillar mest och har som jobb , nämligen inredning.
Vi kommer att lägga upp bilder på nyheter som dyker in i butiken samt att skriva om alla vackra saker.
Hoppas att den kan inspirera dig.

Ni som vill besöka oss "live" hittar oss i lyran huset i kristinehamn.








28 apr. 2011

ljuvligt rosa....


Hej i det vackra vår/sommar vädret, jaha då har påsken passerat och vilken härlig helg det blev,grill röken låg som ett tunnt täcke över vår stad. Många passade nog på att sitta ute och bara mysa i solen....härligt.
Denna vecka har det kommit lite ny keramik från Agnetha livijn, vi har tagit hem dessa underbara rosa maffiga koppar och fat, verkligen såååå fina..vill ha!
Vi har även tagit in den fina vita färgen, även som skål, formen på keramiken är lite ojämn och det är det som gör att det blir så charmigt och vackert.
Härligt va.....
Snart drar jordgubbs säsongen igån, men tills dess får vi nöja oss med de stora oäkta gubbarna....
Men den som inte kan vänta på de små röda gubbarna ...
kan ju alltid köpa en god strut med tryffel från skärgårdskonfekt, det finns olika smaker bla, jorgubbstryffel rullad i jordgubbs choklad, hallontryffel rullad i mörk choklad och polkagris tryffel , vi har fler smaker men just de här passade ju i färg till inlägget .-)

Bjuder här på något gott att njuta av under valborg....

Bjud in vännerna på en rofylld eftermiddag och låt blomstrande teer och nybakat förgylla samvaron. Överraska med smaker som saffranshonung, hjortronkompott eller havtornsmarmelad.

ENGELSKA SCONES
4 personer

  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk salt
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1/4 dl socker
  • 60 g kallt smör
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • vispat ägg till pensling

Gör så här:
Sätt ugnen på 250°C. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och socker. Tärna smöret och nyp snabbt ihop det med de torra ingredienserna. Vispa ägg och mjölk, blanda med mjöl och smör till en deg. Platta ut degen, ca 3 cm tjock på mjölat bakbord och skär i trekantiga bitar, eller stansa ut med hjälp av runda formar. Lägg på en bakplåtsklädd plåt, pensla med ägg och strö eventuellt lite socker över för extra sötma. Grädda i ca 10-15 minuter, tills dina scones är gyllene. Servera med curds, marmelader, honung och clotted cream eller en god ost och avnjut med ditt favortitte.

Denna vecka och fram till 7 maj har vi 20% rabatt på all textil i butiken , så passa på !!!

Trevlig helg och välkomna in..