Bloggintresserade

Inredning med känsla

Välkomna till vår blogg ..
Denna blogg kommer att handla om det vi gillar mest och har som jobb , nämligen inredning.
Vi kommer att lägga upp bilder på nyheter som dyker in i butiken samt att skriva om alla vackra saker.
Hoppas att den kan inspirera dig.

Ni som vill besöka oss "live" hittar oss i lyran huset i kristinehamn.







21 juni 2010

Härliga Midsommar..

Idag kära vänner är det årets ljusaste dag, alltså är det midsommar vecka nu.Det tänkte vi fira med 30% rabatt på alla kläder ,fram till torsdag denna vecka.kanske hittar du just klänningen för midsommar...
Så här års tycker vi att man ska frossa i jorgubbar, dom är ju som godast nu.

Godaste midsommar tårtan får ni recept på här..
Ingredienser
1 st
färdigköpt sockerkaksbotten, skiva
Vit chokladmousse:
150 g
vit choklad
0,5 msk
smör
2,5 dl
vispgrädde
2 st
äggulor
Jordgubbsmousse
300 g
tinade jordgubbar
4 st
gelatinblad
0,75 dl
vatten
1 dl
strösocker
2,5 dl
grädde (visp-)
Garnering

jordgubbar

citronmeliss
Tillagning
Vit och rosa, en romantisk tårta med härlig sommarsmak.
1 Ta fram en form med löstagbar kant, 24–26 centimeter i diameter. Skär tårtbottnen 1/2 centimeter mindre än formen (moussen ska rinna ner runt om). Lägg tårtbottnen i formen.
2 Chokladmoussen: Smält choklad och smör över vattenbad. Ta från värmen och rör ner en äggula i taget.
3 Vispa grädden. Blanda först ner lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
4 Häll chokladmoussen i formen och skaka försiktigt så den rinner runt bottnen. Frys 30–60 minuter så att moussen stelnar.
5 Jordgubbsmoussen: Mixa jordgubbarna till puré.Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Koka upp vatten och socker och ta kastrullen från värmen. Låt gelatinbladen smälta i sockervattnet. Låt svalna och blanda med jordgubbspurén.
6 Vispa grädden. Vänd snabbt ner grädden i den kalla jordgubbspurén med luftiga tag.
7 Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Garnera med jordgubbar och citronmeliss.
Ett recept från: allt om mat


Sen önskar vi er en skön och varm midsommar....

2 kommentarer:

  1. Hejsan,fin bloggsida ni har :)
    Vill tipsa om min hemsida: kanalbutiken.com
    Kom gärna in och hälsa på mig i min butik i Träslottet (vid biblioteket).

    Hälsn. Cecilia på Bro Antikt

    SvaraRadera
  2. Tack man är ju lita av en amatör på detta, absolut ska vi komma och kolla in hos dig, kul att du kikade in här.Hoppas det går bra för dig.
    Karin

    SvaraRadera